Kalymnos – Grande grotta

El sector por excelencia de Kalymnos: La Grande grotta.

Una super cueva plagada de estalactitas y chorreras.

¡Personitas!

Otro sector donde suelen haber más escaladores que vias, pero aquí hay cierta ventaja pues la misma pared continua a ambos lados y lleva a sectores muy buenos como Espartacus.

Así que si el sector está a tope, nos vamos en dos minutos a otro.

Porque al final aquí sólo hay unas 15 vias y si cuentas de 7b para abajo (nuestro límite) sólo 9.

Por todo ello, finalmente aquí sólo hemos hecho 3 vias:

  • Monahiki elia, 6a+ (***). Fantástica via de chorreras con reposo sin manos. En broma lo llamábamos «el mejor 6a del mundo». ¡Genial! Eso sí, no es un regalo, no es fácil para el grado.

¿Esto es 6a+?

  • Taz, 6c (**). Buena pero igual no tanto, en Catalunya sería de tres estrellas pero el nivel sube mucho en Kalymnos… 🙂 Placa, chorrera, diedro, un ligero desplomito… Variada
  • Trela, 7a (***). La famosísima Trela, ya sin la super estalactica ha subido de grado de 6c+  a 7a. Escalada de continuidad muy desplomada y super cantos. Paso clave justo donde falta la estalactita. Final agónico.  ¡Una via de otro planeta! ¡40 metros! y debe desplomar más de 15 (se hace con cuerda de 70)

Uno de los 7a's más famosos del mundo

Nos quedamos con las ganas de probar DNA o Ivy pero están colapsadas.

Aviso: al loro con la cabra devoradora de plátanos… 🙂

Habrá que volver en temporada baja

9 Responses to Kalymnos – Grande grotta

  1. PGB dice:

    Quan és temporada baixa a Kalymnos? 🙂

  2. K. dice:

    Estiu segur però deu ser un infern. Sembla que hivern també es temporada bastant baixa i es pot escalar bé pel que comenta Jortx.

    En primavera i tardor hi ha força gent, crec.

  3. pau dice:

    Jo vaig anarhi la ultima setmana de Gener de l’any passat i podria comentar amb els dits de la ma els escaladors que hi havia a Mosouri, nosaltres 4 + dos o tres.

    L’únic problema es que a aquestes epoques et trobaras un 30% de les vies impracticables, justament surts de l’epoca plujosa i els degotalls estan força molls.

  4. Pere dice:

    Quins records la Monahiki elia (la foto del meu perfil és baixant d’aquesta via!). Llàstima que quan jo vaig anar a Kaly era l’única via del sector que quedava dintre dels meus límits. Ara potser en podria provar 2 o tres més,…una excusa més per tornar-hi 🙂
    Com molt bé dius tu, vam completar el dia anant al sector Afternon, just a l’esquerra i també molt bo. Allí va caure el meu primer 6c a vista: Bye bye doc.

  5. jortx dice:

    Pels volts de Nadal (sobretot els dies abans) tampoc hi havia ni déu. Cal dir que nosaltres vam enganxar l’any de la famosa sequera i allà tampoc va ploure per aquelles dates; però que en teoria és l’època plujosa i podries trobar molts degotalls xops, com diu el Pau.

  6. Blanca dice:

    La cabra devora plàtans, pomes i tot el que troba…jo la vaig veure menjar-se el bocata d’un escalador!

  7. K. dice:

    Je, je, es un perill i no li fa por res… 🙂

  8. Pekas dice:

    joooo… sana envidia al leer uno a uno y con calma tu «repor» sobre griegolandia…

    Algún año… 😉

  9. […] Recherche de blogs Google : kalymnos Tags: archivada-bajo, entrada-fue, escalada, escaladas, esta-entrada, grecia, kalymnos, […]

Deja un comentario