Más preliminares: Ensayado, a vista, consolidado o no

Seguimos desgranando algunos resultados preliminares a pesar de no tener aún cerrada la encuesta (aunque no durará mucho abierta dado lo poco que progresa ya).

Ahora vamos a comparar el grado medio y la moda de las cuatro categorías:

 1. Grado ensayado consolidado
 2. Grado a-vista consolidado
 3. Grado ensayado máximo
 4. Grado a-vista máximo

En el caso del ensayado y a-vista consolidado obtenemos que la moda es en ambos casos 6a (curioso).

En el caso de no-consolidados resulta que también tienen una moda muy parecida.

En este caso tienen una moda bicéfala dado que tanto el 6b como el 7a salen muy parecidos (algo más alto el 6b en el caso de a-vista y el otro en el caso ensayado).

Que pueda querer decir esto, lo dejo a las opiniones de todos vosotros.

Igual la conslusión es que la moda no es un dato my significativo en este segundo caso.

Respecto al grado medio, los valores que salen ahora mismo son:

 1. Grado medio ensayado consolidado = 6b+ (un poquito más, de hecho)
 2. Grado medio a-vista consolidado = 6a+/6b (justo en medio de los dos)
 3. Grado medio ensayado máximo = 6c+ (un poquito menos en realidad)
 4. Grado medio a-vista máximo = 6b+ (algo más)

Obtenemos que la diferencia entre grado a-vista y ensayado sale en media de poco más de un plus y medio (en ambos casos).

La diferencia entre el grado consolidado y el no-consolidado sea a-vista o ensayado es algo mayor (sin llegar a los dos pluses).

El primer resultado me resulta algo sorprendente pues simpre he pensado que la diferencia entre el grado ensayado y a-vista es de al menos una letra (sino más) aunque está claro que se van separando a medida que aumenta la dificultad e igual en grado bajos es casi lo mismo.

Anuncios

8 Responses to Más preliminares: Ensayado, a vista, consolidado o no

 1. TR dice:

  Curiosos resultats.

  Segurament el problema està en la MOSTRA.

  Si et passes un dia per la cinglera de la Vena, la MODA és el 8a..hehehehe.

  Ara en serio. Segurament les dades tenen cert interès almenys en confirmarq ue el grau més habitual entre bloggers és el 6a i el 6b+…segurament els que escalen 8b estan tibant al plafó!!!

  En quant a les diferències entre A VISTA i ASSAJAT, segurament es tracta de la mateixa expliacció…quan s’escala moltissim i amb freqüència , la diferència és de tres lletres o dues i un plus, potser menys ( de 7b a 7c+, o de 7c a 8b). Quna es té una tècnica,m una experiència però una edat i menys temps, es pot escalar en valors propers al grau màxima assajat, però el grau a vista ( més repertori gestual, resistencia i TEMPS, baixa més). Quan em refereixo a TEMPS estic analitzant dos fets:

  TEMPS DE ENTRENAMENT que dóna més capacitat a vista i assajat.

  TEMPS DISPONIBLE PER ESCALAR, que permet anar ” a vista” i cansar-te, menysvalorant un resultat de grau o un encadenament en pro de resultats a vista. Si fas un bon intent a vista acabes rebentat i aquell dia ja no trepes al 100%, ni recuperes tant, el resultat es que proves moltes vies i n’encadenes poc ( estic parlant de vies a un 80-90% del nivell maximn assajat. Si no tents temps prefereixes escalar assajat ( segon, tercer intent o projecte de treball), i encadenar més vies…

 2. Sembla prou evident que la mostra d’aquesta enquesta confirma (al menys una cosa);
  Els membres que visitem aquestos blogs no assagem gaire les vies.Les que no surten a la primera,es deixen per a d’altres ocasions…o no tornen a provar-se.Això pot donar a entendre que el que domina en el nostre entorn “blogger”,és la vesant lúdica de l’escalada,no donant-li tanta importància al rendiment esportiu en l’activitat.
  I com molt acertadament diu el TR…pot ser hauriem de deixar el teclat de l’ordinador trankil un temporada i començar a fer sèries i repeticions al plafó.
  Ummmm…seguirem reflexionant sobre tot plegat,quan el K vagi aportant més dades!.

 3. PGB dice:

  Jo opino igual. Amb la mostra actual tindrem els resultats dels escaladors menys fanàtics (entenent com a fanàtics els que fan 7c o 8a a vista, que segurament estan ara mateix dormint a una furgo i demà encadenaran un projecte de 8b o més…).

  Tot i així són uns resultats interessants. Hagués estat bé fer unes últimes preguntes tipus: “quants dies entrenes a la setmana?”, “quants dies a la setmana escales en roca?”.
  Així acotariem encara més la mostra actual i sabriem encasillar més bé els resultats 😛

 4. K. dice:

  Pues fíjate que yo creía que iban a votar menos octavo-gradistas.

  ¿Cual creeis que es el porcentage de gente que ha hecho al menos un 8a respecto al total de escaladores? ¿1%?¿10%?¿50%?

  Según la encuenta es del 11% y yo pensaba que eran MENOS!!!

  Vamos que yo no la veo sesgada por ahí, de hecho me sale un valor más alto del que yo creía…

 5. Estaria més a prop de l’1 % que de qualsevol altre valor.El problema que comentes K,es degut a la mostra amb la que estem treballant.És massa petita,massa local i massa específica d’un tipus de població escaladora.
  Segur que tots coneixem al menys un o dos escaladors que han fet algun 8a…però tambe és igualment cert,que en coneixem cadascú de nosaltres al menys un centenar que no n’han fet mai cap,i que probablement tampoc en faran mai ni un.
  Veieu?,que fàcil és alterar els resultats quan es publiquen enquestes a la TV o als diferents mitjants de comunicació?…una petita variació en los criteris per prendre les mostres,poden donar resultats significativament diferents,en funció dels interesos particulars del polític,empresari,govern,dictador,etc de torn!.
  Una abrasada.

 6. K. dice:

  A mi que un ho vegi sesgat en una direcció i l’altre en la contraria, em dona bon feelin’

 7. Joan dice:

  Hola K,
  Respecte als resultats de l’enquesta a mi em sembla que sortiria una distribució normal de grau si tothom que hagués contestat pertanyés a un mateix ‘grup’ de tipus d’escalada. El que passa és que estem barrejant pomes amb peres. M’explico: hi ha gent que entrena i que no entrena, hi ha gent que fa esportiva i gent que no en fa, …

  La meva hipòtesis és que la distribució del potencial de grau màxim del ser humà sí que segueix una normal. És a dir, que si tothom entrenés com el Ramonet i s’exprimís al màxim en escalada esportiva, els resultats de grau màxim encadenat i AV sí que seguirien una normal. L’alçada, per exemple, sí que és una característica intrínseca del ser humà i segueix una normal. El grau mesurat en l’enquesta NO és el límit de grau per a cada persona (hi haurà gent més a prop del seu límit i gent més lluny). Jo crec que el límit de grau màxim segueix una normal, i segurament seria una normal entre el 7c i el 8c: poca gent no té el potencial físic (si s’hi posès) per arribar a escalar 7c i poca gent té característiques físiques per escalar més de 8c.

 8. K. dice:

  Hi estic força d’acord, Joan…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: